Gesprek op Dorpsradio over Archief Historische Kring Laren

Gesprek op Dorpsradio over Archief Historische Kring Laren

3 juni 2021 – De volgende uitzending van de Historische Kring Laren (HKL) op de Dorpsradio is voor een groot deel gewijd aan het Archief van de HKL. Wat doet het Archief, waar zit het,  wie werken er, hoe wordt het ontsloten? Over die en andere vragen praat Archief-coördinator Mariëlle Bax met Teun Koetsier, secretaris van de HKL, en Wim Keizer, eindredacteur van het Kwartaalbericht. Het gesprek is zondag 6 juni van 16.00 tot 17.00 uur te beluisteren. Daarna is het terug te horen op de site van de HKL, waar ook de eerdere uitzendingen staan.

Behalve het Archief komen ook andere onderwerpen aan bod. Teun Koetsier vertelt een hilarisch verhaal over pastoor Nieuwenhuis die de viering van Pinksteren in de Waterstaatskerk wilde verlevendigen met een witte duif. Ook illustreert hij met een waar gebeurd verhaal over een ernstig tramongeluk op 7 augustus 1927 op de lijn Amsterdam-Laren waarom de Gooische Tram de Gooische Moordenaar werd genoemd

Op de foto van links naar rechts: Wim Keizer, Teun Koetsier (op de rug), Mariëlle Bax en Eric Hurink. (foto Ineke Hilhorst)