Eemnesser Namenboek

Eemnesser Namenboek

Na een lange en intensieve weg van onderzoek en schrijven heeft de Historische Kring Eemnes op 29 mei het ‘Eemnesser Namenboek’ kunnen presenteren. Auteurs zijn Jaap Groeneveld, Henk van Hees, Dick Scherpenzeel en Wiebe van IJken.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 157 [2021-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen dit kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

In dit fraaie boek staan verklaringen van alle plaats-, veld-, water-, huis- en straatnamen van Eemnes. Hiermee is ook de geschiedenis onthuld van veel van de namen die terug te vinden zijn op straatnaambordjes, huizen en landkaarten.

Het geïllustreerde boek van 240 pagina’s kost € 12,50 en is verkrijgbaar in de Oudheidkamer, Raadhuislaan 2a, Eemnes, tijdens openingsuren (zaterdagmiddagen tussen 14.00-16.00 uur, uitsluitend tegen contante betaling). Liever thuisbezorgd? Dan wordt € 1,- extra berekend in het gebied Eemnes, Baarn, Laren en Blaricum-dorp. Voor bezorging buiten dit gebied worden de portokosten in rekening gebracht (€ 5,- per boek). Om het boek te bestellen maakt u € 12,50 (plus evt. porto- of bezorgkosten) over op rekening: NL31RABO0315911425 t.n.v. Historische Kring Eemnes onder vermelding van ‘Namenboek’ en uw adres.