De Larense School toen en nu!

De Larense School toen en nu!

Wij hebben via de media en via bijvoorbeeld de Gooische Academie, kunstenaars van Laren uitgenodigd om zich te laten inspireren door de Larense School tóen, en daar nú een nieuw werk van te maken.

Ruim dertig kunstenaars hebben zich aangemeld en maakten schilderijen naar Dievenbach, Mauve, Schulman of Langeveld. De kunstwerkjes, die allemaal de maat 30 x 40 cm hebben, komen in de Lindenhoeve te hangen, inclusief de originele afbeelding. Tijdens de tentoonstelling is er een leestafel met boeken over de Larense School zodat de bezoeker (meer) informatie kan krijgen over de schilder waarin hij/zij geïnteresseerd is. Ook zal er mogelijk een avondlezing komen over de Larense School. Via de media en/of nieuwsbrief zullen we iedereen daarover graag informeren!

Gedurende drie maanden zal de tentoonstelling in de Lindenhoeve te zien zijn (tot en met 7 september). Ook tijdens Sint Jan zal de Lindenhoeve open zijn van 12.00 tot 14.00 uur, het is immers een dag waarop vele oud-Laarders naar hun vertrouwde dorp trekken en – zoals we de laatste jaren hebben gemerkt – graag een bezoek brengen aan de Historische Kring, terwijl de processie op het kerkhof is of terugkomt van het kerkhof. Het Sint Janslied in de basiliek, rond twee uur, trekt vervolgens alle bezoekers weer de kant van de Brink op! 

Laren op zijn best!
Wij hopen u, namens de Larens School van nu, in grote getale te mogen verwelkomen in de Lindenhoeve!

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 124 [2013-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.