Canadese postzegel ter ere van Mona Parsons

Canadese postzegel ter ere van Mona Parsons

Op 8 november 2023 organiseerde de HKL een bijeenkomst met als titel ‘Canada eert Larens Verzet’ naar aanleiding van het feit dat de dag daarvoor, op 7 november, door Canada Post een postzegel was uitgebracht met daarop een afbeelding van de Canadese verzetsvrouw Mona Parsons (1901-1976).


Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 167 [2024-1]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 9,50 per stuk in de Lindenhoeve en bij Bruna en de Larense boekhandel te koop, zolang de voorraad strekt.

Woonachtig in de Larense villa Ingleside – op Plein 1919 – werd zij in de oorlog opgepakt en wist aan een doodvonnis te ontsnappen. Het verhaal van Mona Parsons is een hoofdstuk in het in 2020 verschenen boek ‘Het dorp, de oorlog, de mensen’ van Ineke Hilhorst en Teun Koetsier. Het bijbehorende stempel van de eerste dag van uitgifte is gebaseerd op een afbeelding van de Larense molen. Ineke ging nader in op het levensverhaal van Mona Parsons waarna Teun inzoomde nader op de Larense molen (zie ook pagina 22-27). Burgemeester Nanning Mol ontving een ingelijst exemplaar van de postzegel. υ