Burgemeester Laren neemt eerste geschiedenis-album in ontvangst

Burgemeester Laren neemt eerste geschiedenis-album in ontvangst

Burgemeester Nanning Mol heeft 19 januari in de Lindenhoeve, centrum van de Historische Kring Laren (HKL), uit handen van Patrick en Patricia van Veldhuizen het eerste exemplaar van het boek ‘Laren, een plaatje van een dorp!’ in ontvangst genomen. Hij loofde het echtpaar, eigenaren van de lokale Jumbo supermarkt, voor het initiatief de HKL te vragen een album te maken over de geschiedenis van Laren. De burgemeester noemde het resultaat geweldig en zei dat de HKL hiermee achter nog meer voordeuren komt dan nu al het geval is.

In het boek kunnen 216 stickerfoto’s worden geplakt. Het boek is vanaf maandag 23 januari gratis te verkrijgen bij de Jumbo supermarkt. De stickerfoto’s worden verstrekt bij het doen van boodschappen in de winkel. Veel franchisenemers van supermarkten, ook andere dan Jumbo, laten dergelijke albums maken. De HKL had voorbeelden uit uiteenlopende plaatsen als Loosdrecht, Huizen, Hasselt, Surhuisterveen, Veendam, Dronten en Oldenzaal.

Na de plechtigheid, waarbij de HKL-vrijwilligers en de pers waren uitgenodigd, toonde Gerard Morsink, medesamensteller van het album, de mooiste foto’s uit het archief van de HKL. Hij liet zien hoe lastig het was de keus te maken uit de 7000 plaatjes uit het HKL-archief voor een album waarin naast de 216 stickerfoto’s nog zo’n 100 mee gedrukte, grotere plaatjes staan afgebeeld.

(Publicatiedatum 19 januari 2023)