Truitje Bus
Op deze foto zien we Truitje Bus met haar buurvrouw, vrouw Rademaker op weg naar de kerk. Het jaar is onbekend. Truitje Bus, zoals ze in Laren genoemd werd was officieel Geertruida Bus. Ze werd geboren te Laren op 22 april 1870.
Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 97 [2006-3]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.
Bep (G.L.) de Boer
Ze was getrouwd met Folkert (Fok) Bakker, een broer van het raadslid Cornelis Bakker (waar de Cornelis Bakkerlaan naar werd genoemd). Folkert was ook een broer van Wijmpje Bakker, de vrouw van Jan Roest van café ’t Bonte Paard. Folkert werd geboren te Laren op 5 maart 1872 en overleed te Hilversum op 2 november 1932. Geertruida (Truitje) was de zus van schoenmaker Bus die in het Hendrikalaantje woonde.
Het echtpaar Bakker-Bus woonde in Hilversum aan de Soestdijkerstraatweg in de tijd dat die nog niet zo bebouwd was. Truitje liep in de Larense klederdracht. Doordeweeks in de gewone dracht maar ’s zondags in speciale zondagse dracht. Ze was dol op kinderen. Zelf had ze geen kinderen maar paste vaak op de kinderen van haar broers en zussen en later op diens kleinkinderen.
Voor neven en nichten heette zij “Truiemeut”, Larens voor tante Trui en voor de latere generatie was het tante Truitje. Ze was een diepgelovige vrouw met een lief en zacht karakter. Op latere leeftijd kwam zij weer in Laren wonen aan de Neuhuysweg 3b. Ze overleed te Laren op 16 juli 1952.
Met dank aan Mw. J. Suijver-Marjot.