OVERSCHAKELEN – Het verhaal van Philips’ Telecommunicatie Industrie

OVERSCHAKELEN – Het verhaal van Philips’ Telecommunicatie Industrie

Een paar jaar geleden, juist voordat Philips zich terug zou trekken uit het laatst overgebleven restant van Philips’ Telecommunicatie Industrie te Hilversum (PTI), nam een aantal oud-werknemers het initiatief om historisch archiefmateriaal te redden. Daaruit vloeide ook voort het beschrijven van de geschiedenis in een boek. 

Voorintekening
In maart 2014 gaat het boek OVERSCHAKELEN -Het verhaal van Philips’ Telecommunicatie Industrie verschijnen. Het boek beschrijft vooral de artikelgroepen Openbare Telefonie, Huis- en Bedrijfstelefonie en Telegrafie. Data Switching, met veel aandacht voor de producten die door die groepen werden ontwikkeld, gefabriceerd en verkocht. Aandacht wordt ook besteed aan de andere artikelgroepen: Radio & Radar, Lijntelefonie/Transmissie en Verkeerssystemen. Naast de activiteiten in Hilversum komen de fabrieken te Den Haag en Hoorn aan bod. 

Het boek is een mengsel van beeldmateriaal en beschrijvingen van de drie Hilversumse artikelgroepen, verdeeld in perioden van tien jaar van 1945 t/m 2005. Vooraf gaat een samenvatting van de geschiedenis van de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek (NSF), waaruit PTI is voortgekomen. Het beeldmateriaal omvat zowel foto’s van producten, als inkijkjes in de fabrieken en laboratoria, als groepsfoto’s. Ondanks dat het bedrijf in 1984 is gesplitst, wordt op dezelfde voet de geschiedenis van het bedrijfsonderdeel dat eindigde als Lucent Technologies beschreven. 

In ca. 250 pagina’s van 22 x 22 cm en minstens evenveel plaatjes wordt de geschiedenis van één van de belangrijkste bedrijven van het Gooi, vastgelegd. Het boek geeft een beeld van de werkomgeving waar men zelf of (groot)vaders en (groot)moeders hebben gewerkt en vele herinneringen aan hebben overgehouden.

Geïnteresseerden kunnen dit boek met voordeel bij voorintekening aanschaffen voor de prijs van €22,50 (inclusief verzendkosten; winkelprijs €29,95) via de website van de uitgever: www.uitgeverijvanwijland.nl

N.B: De voorintekening is mogelijk van 1 t/m 31 december 2013.