Burgemeester van Nispenstraat 29, 1251 KE Laren

Koningsdag: online-quiz van Historische Kring Laren

Koningsdag: online-quiz van Historische Kring Laren

20 april 2021 – Meedoen aan een leuke online-quiz over Laren? Op 27 april, Koningsdag, kan het. De Historische Kring Laren (HKL) organiseert een door Leo Janssen samengestelde quiz voor iedereen die van Laren houdt. De winnaar wordt door de directeur van de poffertjeskraam, Marcel Hilhorst, getrakteerd op poffertjes.

Deelnemen kan door per e-mail een aanmelding te sturen naar het mailadres dorpskwislaren@gmail.com. Er zijn maximaal 25 deelnemers. Aanmelden kan tot 25 april, wie het eerst komt het eerst maalt. Wie zich tijdig aanmeldt, krijgt een bevestigingsmail waarin ook de spelregels worden uitgelegd.

De quiz bestaat uit 47 meerkeuzevragen als rondje door de geschiedenis van Laren. Leo Janssen van de veelzijdige website www.bol-an.nl en auteur van het boek ‘Bol-an!’ over Larense burgers, verdwenen boeren en sjieke buitenlui heeft de quiz gemaakt.

Het centrum van de HKL, de Lindenhoeve, is nog gesloten in verband met de coronamaatregelen. Ook moet de Lindenhoeve, waarvan de rieten kap vervangen is  opnieuw ingericht worden. Als straks de coronamaatregelen ten einde zijn gelopen, hoopt de HKL bezoekers weer op zijn prachtige, historische locatie te ontvangen.

Ondertussen kunnen vragen nog steeds telefonisch (035 629 49 45) of per mail (info@historischekringlaren.nl) worden gesteld