De koperen bruiloft van Toon en Marie Meulenkamp

De koperen bruiloft van Toon en Marie Meulenkamp

Een bijzondere foto, genomen op 9 mei 1940, tijdens de koperen bruiloft van Toon en Marie Meulenkamp. Aanwezig waren o.a. de collega’s van Toon Meulenkamp, allen werkzaam op het Larense gemeentehuis, zijn gezin en de Larense veldwachter Jansen.

Dit artikel is afkomstig uit Kwartaalbericht 96 [2006-2]. Leden van de Historische Kring Laren ontvangen het kleurrijke glossy magazine 4 keer per jaar. U kunt hier lid worden. Losse nummers zijn à € 4 per stuk in de Lindenhoeve te koop, zolang de voorraad strekt.

Redactie

Zover bekend:

  • Staande van links naar rechts: een familielid, dan de heer Roefs (sociale zaken), Bertha Zwanikken-Wortel, mevrouw Pietje de Raat (?) en een onbekende dame, mevrouw Calis en haar echtgenoot wethouder Calis, mevrouw Roefs, Kees Zwanikken (sociale zaken), de heer de Raat, naast de veldwachter de heer en mevrouw Majoor en Bart Majoor, man met bril boven het echtpaar Majoor is onbekend.
  • Zittend: Cornelia Meulenkamp, Johanna Meulenkamp, moeder Marie Meulenkamp-Hoff, vader Toon Meulenkamp, Piet Meulenkamp en Wilhelmina Meulenkamp

Deze foto is zo bijzonder, omdat die genomen is op de vooravond van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Niemand van de aanwezigen had een vermoeden van wat hen de volgende dag en de jaren daarna te wachten stond