Boekenwinkel

Boeken

Onderstaande boeken zijn in de Lindenhoeve te koop – zo lang de voorraad strekt. De Lindenhoeve is iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend. Hou er rekening mee dat aankopen in de Historische Kring Laren uitsluitend à contant mogelijk zijn.

Laren in vervlogen tijden

Na de boeken ‘Tijdsbeeld Toen & Nu’ en ‘Laren van A tot Z’ is nu het boek  ‘Laren in vervlogen Tijden’ van auteur Wiet de Boer verschenen. Dit boek geeft in woord en beeld (meer dan 600 foto’s), historisch goed gedocumenteerd, informatie over het leven en werken van de oud-Larense bevolking. De verhalen brengen veelal romantiek in de vaak wat nuchtere beschrijving van het verleden.

Auteur Wiet de Boer levert met dit boek een belangrijke bijdrage aan het levend houden van de Larense geschiedenis. In 35 hoofdstukken vertelt hij over o.a. Het oude Goylandt, De erfgooiers, De Brink en omgeving en Hoe het zevenend vroeger was. Heel boeiend zijn ook de waarnemingen opgetekend uit de mond van tijdgenoten zoals Fok Calis. Het is een gevarieerd boek, versterkt door duizende feiten en voorzien van de nodige dorpshumor.

Formaat 23 x 32 cm