Boekenwinkel

Boeken

Onderstaande boeken zijn in de Lindenhoeve te koop – zo lang de voorraad strekt. De Lindenhoeve is iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend. Hou er rekening mee dat aankopen in de Historische Kring Laren uitsluitend à contant mogelijk zijn.

Gezichten achter zerken

Dit boek is het resultaat van een zoektocht van schrijster Marion Preesman om een beeld te schetsen van overledenen ‘van allerlei pluimage’ achter dertig grafstenen op de Algemene Begraafplaats Laren.

In de winters van 2009 en 2010 verloor Marion Preesman haar beide ouders. Sindsdien dwaalde zij regelmatig over de Algemene Begraafplaats op weg naar het graf. Vaak via het St. Janskerkhof over steeds verschillende paadjes op het oude gedeelte. Vele bekende namen kwam ze tegen: Jan Hamdorff, Carry van Bruggen, Hector Treub, Wally Moes, Van Beever, Legras. Namen die iedere Laarder eigenlijk hoofdzakelijk kent vanwege de straten in Laren die naar deze personen vernoemd zijn. Maar zij las ook de talloze namen op de grafstenen die haar helemaal onbekend waren. Meer en meer werd haar nieuwsgierigheid gewekt naar de verhalen en de gezichten achter al deze zerken.
Het resultaat van haar zoektocht heeft zij beschreven in deze uitgave.

Formaat  15 x 21 cm
omvang 120 pagina’s Paperback
ISBN: 9709077285299