Boekenwinkel

Boeken

Onderstaande boeken zijn in de Lindenhoeve te koop – zo lang de voorraad strekt. De Lindenhoeve is iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend. Hou er rekening mee dat aankopen in de Historische Kring Laren uitsluitend à contant mogelijk zijn.

Een Geschiedenis in Laren

Er zijn niet zoveel mensen die hun belevenissen voor en tijdens de oorlog in tekeningen hebben weergegeven.

Dit boek is een unieke uitzondering. De joodse Amsterdammer Joop Troeder (1928-2008), oud-zeeofficier-vlieger, nieuwslezer, radioproducer, filmproducent, geboren en getogen in het Noord-Hollandse Laren heeft zijn jeugdherinneringen vastgelegd in computertekeningen.  Ongepolijst en met een scherp oog voor waar het in die uitzonderlijke tijd om ging, tekende hij vol humor zijn jongste jeugd en schetste hij trefzeker zijn onderduiktijd in het bruine padvindershuis aan het bosrijke Raboes in Laren. Een nergens anekdotische retrospectieve vol zeggingskracht. Een schildering van een opgroeiend kind zo universeel dat het tot op de dag van vandaag waarde heeft.

De inleiding is geschreven door Leo Janssen, Wethouder van cultuur Gemeente Laren, aan de hand van een tweetal interviews met Joop Troeder, twee maanden voor zijn overlijden.

Formaat 21 x 16 cm
Omvang 142 pagina’s
Gebonden in harde kaft
ISBN: 9709077285268