Boekenwinkel

Boeken

Onderstaande boeken zijn in de Lindenhoeve te koop – zo lang de voorraad strekt. De Lindenhoeve is iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur geopend. Hou er rekening mee dat aankopen in de Historische Kring Laren uitsluitend à contant mogelijk zijn.

De dood van een erfgooier

Honderd plaatsen van herinnering tussen Vecht & Eem

Onder redactie van: Henk Michielse, Eva Schild-Schofaerts en Ruud Gortzak

Uitgever: Bdu Boeken

Je hebt ‘grote’ geschiedenis en ‘kleine’ geschiedenis. In deze bundel zijn de persoonlijke, de ‘kleine’ geschiedenissen van de Gooi- en Vechtstreek opgenomen, al raakt een aantal wel direct aan de grotere geschiedenis en verwijzen de andere daar allemaal ook op een bepaalde manier naar.
De mooie, interessante, spannende of droevige verhalen in dit boek spelen in de regio van Huizen, Naarden en Weesp, tot Loenersloot, Soest en Baarn en zijn stuk voor stuk de moeite van het onthouden waard. Ze zeggen iets over het dagelijks leven in deze streek, in recente of lang vervlogen tijden.
Wie zou willen vergeten, dat kermissen vaak plaatsen waren voor steekpartijen en dat ‘zinloos geweld’ dus geen uitvinding van vandaag is? Of dat een boerensloot bij Blaricum tot 1536 de verkeerd getrokken grens was tussen Holland en Utrecht, tussen het Gooi en Eemland, waar een paar eeuwen over is getwist?
De lezer vindt in deze bundel honderd plaatsen van herinnering: erfgoed om te koesteren!