Over HKL

 

HISTORISCHE

L A R E N

K R I N G

Wat doen we ?

De Stichting heeft als doelstelling het onderzoeken, vastleggen, bewaren, verzamelen en bekend maken van de geschiedenis van Laren en haar bewoners. Of, zoals ons huidige motto het samenvat: De Historische Kring Laren bestudeert én etaleert de geschiedenis van Laren! Wij bewaren in ons uitgebreid archief vele documenten over die geschiedenis in de breedste zin van het woord. Vaak zijn deze documenten de basis voor de tentoonstellingen, die in de Lindenhoeve worden gehouden, of ze zijn nuttig bij publicaties. Via het Kwartaalbericht en de website informeren wij over zeer uiteenlopende Larense historische onderwerpen.

 

Prijslijst van publicaties welke in de Lindenhoeve te verkrijgen zijn.

Met wie ?

 

Met hulp van Eric van der Ent (Stichting Groenegraf.nl ) zijn we in november 2014 begonnen met het opzetten van een beeldbank.

Beeldbank

met foto's en

ansichtkaarten

over Laren (incl. omschrijving)

De Historische Kring draait volledig op vrijwilligers. We kennen onder andere de redactie van het Kwartaalbericht, de werkgroep Archief, de werkgroep Tentoonstellingen en de werkgroep Genealogie. Los van deze werkgroepen en bestuursleden is een groot aantal vrijwilligers betrokken bij diverse werkzaamheden als schoonmaak, tuinonderhoud, ledenadministratie, verspreiding van het Kwartaalbericht, gastheer/-vrouw op zaterdagmiddag en het verrichten van hand-en-spandiensten.

 

 

Copyright 2015 Historische Kring Laren created by Y.Majoor